Os tipos de viños que se distinguen nesta denominación son os seguintes:
Rías Baixas Albariño: Viño monovarietal elaborado con uva Albariño 100% de calquera das subzonas.
Rías Baixas Condado de Tea: Viño multivarietal, elaborado con uvas Albariño e Treixadura polo menos 70% de ambas, admitíndose o resto das outras variedades brancas. Todos eles prodúcense na subzona do Condado do Tea.
Rías Baixas Rosal: Plurivarietal, formado por variedades Albariño e Loureira, cun mínimo de 70% de ambas, o resto da variedade deberá ser aceptada pola Deputación e producirse na zona do Rosal.
Rías Baixas Val do Salnés: Incorpora polo menos 70% de uva Albariño, mentres que as 30% restantes deberán incluír variedades admitidas e producidas na zona do Val do Salnés.
Rías Baixas Ribeira do Ulla: Plurivarietal que require polo menos 70% da variedade Albariño, Loureira, Treixadura e Caíño Blanco, mentres que o resto deberá ser de variedades admitidas e producidas na zona da Ribeira do Ulla.
Rías Baixas: Viño multivarietal de recoñecidas variedades brancas, elaborado en calquera das cinco zonas.
Rías Baixas Barrica: son viños elaborados na zona xeográfica de calquera variedade branca autorizada. Séguese un proceso de elaboración similar ao dos viños brancos, coa diferenza de que pasan un tempo en recipientes de madeira non superiores a 600 litros, indicando en todo caso na etiquetaxe o tempo, en meses ou anos, que permaneceu en ditos contedores.
Rías Baixas Tinto: Esta tipoloxía elabórase a partir das variedades tintas recoñecidas pola Deputación, producidas en calquera das cinco subzonas, en función do establecido no Prego de Condicións.
Rías Baixas Espumoso Elaborado a partir de variedades recoñecidas, producidas en calquera das subzonas cumprindo os límites analíticos estipulados no Prego de Condicións do Consello Regulador, a normativa nacional e comunitaria en materia de viños espumosos de calidade e os establecidos no Manual de Calidade.