wines.gal

tipos de viños galegos

En wines.gal comercializamos catro tipos de viños galegos: branco, tinto, rosado e espumoso

Viños de Galicia de calidade

Entre todos os tipos de viños galegos, os viños brancos poden ser os máis recoñecidos. Perfectos para maridar con pratos de peixe ou marisco, sempre están na mesa cando os necesitas. E é que forman parte indispensable da gastronomía galega, xa que teñen unhas características propias que os diferencian de calquera outro viño branco.

Por suposto, as condicións climáticas e a terra na que se cultivan as uvas desta variedade fan que os tipos de Viños brancos galegos destacan fronte a outras propostas. Dende a Denominación de Orixe Rías Baixas ata a Denominación de Orixe Ribeiro, cada unha destas variedades é especial ao seu xeito.

Viño Tinto

Viño branco

Viño Espumoso

Viño Rosado

De todos os tipos de viños galegos, os viños brancos son quizais os máis sonados. Perfectos para maridar con pratos de peixe ou marisco, sempre están na mesa cando se necesitan. Son parte indispensable da gastronomía galega, xa que teñen unhas características propias que os diferencian de calquera outro viño branco.

Iso si, as condicións climáticas e os terreos onde se cultivan as uvas desta variedade fan que os viños brancos galegos destaquen entre outras propostas. Dende Denominación de Orixe Rías Baixas á Denominación de Orixe Ribeiro, cada unha destas variedades é especial ao seu xeito.

Da mesma maneira, Viños tintos galegos cobraron relevancia nos últimos anos, grazas á súa impresionante personalidade e ao seu agradable sabor. Un aroma intenso que, debido a que o seu volume de produción é inferior ao dos viños brancos, fai dos tintos unha variedade máis exclusiva e interesante.

Entre os tipos de viños galegos que compoñen esta variedade, podemos destacar os viños cos que se elabora Uvas Mencía, Espadeiro ou Merenzao. Todos eles presentan aromas afrutados, algúns máis marcados que outros, así como algunhas notas de herbas aromáticas, regaliz ou carballo. Sen dúbida, un tipo de viño a ter en conta para calquera ocasión.

Seguimos co noso repaso das clases de viños galegos cos rosados, que comezaron a ocupar un posto importante nas adegas da nosa terra. A súa produción implica unha serie de procesos que poden ser esixentes, pero Variedades de uva galegas responder moi ben a este sistema e pode acadar un gran potencial.

Dentro dos viños rosados, hai diferentes Denominacións de Orixe que teñen unhas normas e procesos moi específicos. Normalmente, as variedades de uva utilizadas son Mencía, Sousón, Merenzao, Brancellao, Caiño Tinto, Caiño Largo e Caiño Bravo; aínda que o uso de Garnacha Tintorera, Mouratón e Tempranillo tamén está autorizado.

E rematamos o noso percorrido polos tipos de viños galegos con espumosos, unha variedade que leva máis de cen anos pero que agora vive o seu mellor momento. Usando viños brancos como base, especialmente Albariño e Godello, é posible crear un viño espumoso cun baixo contido alcohólico e unha boa acidez.

Entre todas as posibilidades que ofrece Galicia para a elaboración deste tipo de viños, hai algunhas zonas concretas que destacan polo seu potencial. Séguese o método tradicional de Champenoise, algo caro e que necesita unha gran comprensión, pero isto dá como resultado un viño espumoso de máxima calidade.

Como vedes, hai tipos de viños galegos para todos os gustos e para acompañar calquera comida ou celebración. Se queres saber cal é o axeitado para ti, só tes que poñerte en contacto con WINES.GAL.

Carro