wines.gal

tipos de uva galega

Traballamos cunha gran variedade de uvas como albariño, godello ou as treixadura entre moitos outros.

uvas galegas

As tipos de uva galega utilizados para elaborar o viño son moitos e variados, desde uvas autóctonas ata as autorizadas polas distintas Denominacións de Orixe. Así, na nosa comunidade pódese obter todo tipo de viños, desde brancos ata doces tostados, pasando por tintos novos, tintos de crianza ou rosados. Ademais, dende hai uns anos Tamén se elaboraron viños espumosos, para os que se utiliza preferentemente a variedade albariño.

Deste xeito, conseguimos que a uva galega proporcione unha incrible gama de viños de excelente variedade, que poden ser tanto monovarietais como multivarietais. Todo este proceso realízase sempre seguindo a tradición que rodea aos nosos viños durante séculos.

Dentro das variedades de uva galega atopamos unha serie de variedades que están incluídas nas indicacións xeográficas protexidas, pero tamén hai outras uvas autorizadas polo Ministerio de Agricultura para ser utilizadas en viños.

En WINES.GAL traballamos con moitas variedades de Uvas galegas, como Albariño, Godello, Treixadura…, pero hai moitos outros que se cultivan na nosa terra. Descubre aquí cales son as principais variedades e como foron evolucionando ao longo dos anos, para ofrecer un viño da máxima calidade como o que temos na actualidade.

 

Uva branca galega

No caso do Uva branca galega, por exemplo, podemos atopar o Branco lexítimo, que no Barbanza se coñece co nome de Raposo. Esta uva, cultivada en menor medida que a súa irmá “maior” (Albariño), non é un descubrimento recente, xa que foi catalogada en 1914 por Nicolás García de los Salmones. Non obstante, non foi ata os últimos anos cando a súa fama e uso aumentou.

Esta historia repítese con outros tipos de uvas galegas, coñecidas desde hai anos, pero que agora viven unha segunda xuventude, como a variedade Torrontés (a segunda variedade branca máis elaborada do Ribeiro), o Caíño Blanco (tamén no Ribeiro, pero en menor proporción). ), a Dona Branca (producida principalmente en Valdeorras), o Agudelo (típico de Betanzos e que coincide co francés Chenin Blanc) ou o Loureira (o quinto en proporción de cultivo no Ribeiro).

 

As uvas brancas son:

Albariño
Treixadura
Godello
Torrontés
Caíño Blanco
Loureira
Doña branca
Lado
Branco Lexítimo
Palomino
Verdello

Uva tinta galega

Cando falamos do Uva tinta galega, os nomes máis coñecidos polo público son Mencía ou Sousón, moi populares nos mercados. Tampouco podemos esquecer as variedades de Caíño tinto, Caíño bravo e Caíño longo; tres modalidades diferentes que proporcionan a toda a gama Caíño infinitas posibilidades á hora de elaborar viños tintos.

O resto de tintas tamén ocupan un lugar especial entre as variedades galegas, como a Garnacha Tintoreira, a Espadeiro ou Brancellao. Grazas ás múltiples posibilidades que ofrece a uva tinta, conséguese un viño de gran calidade que satisfaga todas as necesidades dos nosos clientes.

As uvas tintas son:

Mencía
Sousón
Caíño Tinto
Brancellao
Merenzao
Caíño Longo
Espadeiro
Ferrón
Negreda
Garnacha
Araúxa
Bastardo
Tempranillo
Loureira
Caíño Bravo

En resumo, todos tipos de uva galega ofrecen calidade suficiente para elaborar viños da máxima calidade. Viños brancos e viños tintos son os máis habituais, pero cada vez é máis frecuente ver novos espumosos ou recuperar os viños tostados do pasado.

Contacta con WINES.GAL para explorar todas as opcións coas que traballamos.

Albariño

Araúxa

Bastardo

Blanco

Brancellao

Caíño

Caíño Longo

Doña branca

Ferrón

Garnacha

Godello

Lado

Loureira

Mencía

Merenzao

Sousón

Tempranillo

Tinto

Treixadura

Verdello

Carro