Adega Gullufre é a culminación dun proxecto, un nome que se mantén na actualidade en homenaxe á súa fundadora María del Carmen Prado Ferreiro. Aínda que o seu viño se remonta a varias xeracións anteriores, é no ano 1990 cando comezan a súa expansión, sendo unha das adegas pioneiras no DO Ribeira Sacra.
Na actualidade é Isabel, a que toma as rendas desta antiga adega, tras a xubilación da súa nai en 2019.
Adega Gullufre ten 2 hectáreas de viñedo repartidas pola subzona de Amandi, producindo unhas 20.000 botellas ao ano.
A culminación da viticultura heroica vívese durante a vendima da uva.
As fortes pendentes que poden chegar a pendentes de 80-85%, fan das tarefas de vendima unha verdadeira proeza, onde os viticultores levan a uva polas ladeiras que rodean os canóns do río Sil onde se atopan os seus viñedos.
É imposible saber valorar a obra, se non se coñece de preto o entorno do que procede e as especiais características que require a súa elaboración.
Ademais de que nestes viñedos son necesarias moitas horas de traballo e dedicación para poder obter un viño da máxima calidade.
100% Viño varietal Mencía.
Ten unha cor vermella intensa que lembra á cereixa.
Cunha graduación alcohólica do 14%.
Ideal para degustar con caza, cocido galego, embutidos e queixos curados.
Viño varietal, elaborado cunha coidada selección de uvas mencía.
Ten unha cor violeta medio.
Cunha graduación alcohólica do 13%.
Ideal para degustar con caza, cocido galego, embutidos e queixos curados.