galego

viño branco

Xa sexa para acompañar unha cea elegante ou simplemente para degustala, o viño branco galego é, sen dúbida, un dos viños máis apreciados nunha boa mesa. Xa que, trae un multitude de sabores e tons típicos da terra que sen dúbida sorprenderá aos comensais.

As condicións climáticas e do terreo fan do viño branco galego un dos máis apreciados da gastronomía. Ao mesmo tempo, un dos máis recomendables cando se serve peixes e mariscos polo seu sabor incomparable.
Ademais, axuda á nosa saúde, xa que esta bebida, tomada con moderación, é capaz de favorecer o descanso, previr enfermidades pulmonares, favorecer o noso peso e figura, e mesmo mellorar a nosa sistema cardiovascular.

Sen dúbida, os viños brancos galegos non poden faltar na nosa mesa se a nosa intención é facer unha comida agradable e chea de sabor.

Clases de viño branco galego

Non todos os viños brancos galegos son iguais, de feito, hai algo para todos os gustos e para cada unha das situacións. Ademais, a terra de Galicia ofrece un sinfín de tipos de Viños brancos galegos recomendados para cada ocasión na que estamos.

Hai que subliñar que a maioría ten tons máis afroitados, procedentes da propia terra, pero algunhas son máis cítricas e secas, perfectas para acompañar as nosas comidas.

Agora, imos destacar os viños brancos galegos máis importantes e explicar un pouco por que teñen tanta influencia:

Albariño

Un dos viños máis característicos das terras galegas, procede concretamente da provincia de Pontevedra. Caracterízase por a aroma afroitado moi suave that produce un viño branco galego moi elegante.

Ademais, ten un gran corpo, gran acidez e moita estrutura, converténdose así nun referente.

Godello

Producido no Monterrei e Valdeorras región, é un dos máis valorados, xa que presenta toques frescos e un gran equilibrio na súa acidez. Mesmo nos seus matices delicados e elegantes podemos apreciar suxestivos tons amargos.

Sen dúbida un dos viños brancos galegos recomendados, non só polo seu sabor senón tamén pola súa elaboración.

Treixadura

Adoita atoparse no Ribeiro, aínda que tamén ten un Monterrei Denominación de Orixe. Os viños brancos galegos que elabora son moi florais e balsámicos, que lembran a froita.

Ademais, ten un gran equilibrio entre sabor e acidez, sendo un dos máis frescos en boca.

Torrontés

É a variedade máis rebelde e cunha identidade salvaxe, aínda que, se se sabe traballala correctamente, ten tintes moi elegantes, de gran corpo.

O resultado é un aromático e extremadamente fresco viño, tanto con toques florais como tropicais, sendo un viño branco galego moi exótico.

Caíño Blanco

O seu Denominación de orixe procede das Rías Baixas, máis concretamente da zona do Rosal. Procede dunha uva moi delicada e sensible, polo que a súa produción é moi apreciada.

En boca ten toques de acidez e frescura, mentres que o seu aroma é moi afroitado, sendo un dos predominantes a mazá.

Loureira

Este viño branco galego ten unha presenza minoritaria en Monterrei e na Ribeira Sacra, xa que é o cuarto das Rías Baixas. Os viñedos deben estar algo secos, sendo un pouco complexos de tratar.

Pero, o resultado é un viño branco de Galicia con toques cítricos e matices de herbas aromáticas frescas, tendo un gran sabor de boca que nos transporta á natureza.

Doña branca

Unha das uvas máis importantes de Monterrei, coñecida popularmente como “Moza fresca”. Ten un brotación tardía e é moi sensible, polo que hai que ter moito coidado ou pode estragarse.

Aínda que unha vez tratado, ten un sabor doce, xa que ten unha alta concentración tanto de azucre como de acidez. Ademais, ten unha moi retrogusto afroitado e prolongado.

Lado

Esta uva é complexa, xa que aínda hoxe está en proceso de experimentación para extraer todos os seus sabores. Con Denominación de Orixe Ribeiro posúe a gran personalidade oculta.

Proporciona aromas froitos peculiares cunha forte presenza nas especias. En boca é elegante, fresco, pero ao mesmo tempo é fugaz, xa que ten un extracto moi curto.

Verdello

Un dos viños brancos galegos recomendados, xa que ten un gran matices de froitas e un toque moi persoal.

Sutís tons cítricos e de mazá pódese apreciar. En boca ten un retrogusto moi doce, semellante ao do mel que deixa un agradable sabor final.

Palomino

Tamén coñecido como listán, ten unha gran variedade de Denominación dentro do territorio de Galicia, xa que é unha uva fácil de combinar.

A cor do viño é un amarelo ámbar claro, con poucos toques secos e un aroma moi intenso e floral.

Branco Lexítimo

Unha das máis antigas viños brancos galegos, producidos maioritariamente en indicacións xeográficas protexidas. Tamén se coñece como Raposo ou branco pais.

Ten un alto contido alcohólico, unha cor amarela pálida pero unha gran intensidade á hora de degustalo. Ter aromas moi fortes xunto con sabores doces e afroitados, algo desequilibrados, pero cunha acidez moderada. Elaboración deste viño, con moita personalidade.

Viño tinto galego

Como vemos, o viño branco galego varía moito segundo as rexións, pero todos comparten un gran tradición, artesanía e historia propia do país.

Adegas destacadas