Ribeira Sacra Galicia

A Ribeira Sacra en Galicia mantén toda a esencia dos viños galegos. E é que, esta provincia é unha das mellores á hora de cultivar todas as variedades autóctonas. A Ribeira Sacra preséntase principalmente para a elaboración de viños tintos. Porén, tamén se producen viños brancos galegos moi interesantes e de moi boa calidade. A variedade Mencía é unha das máis cultivadas xa que dá lugar a viños novos de moi alta calidade, de sabor afroitado e moi bo aroma. Temos á nosa disposición algunhas das adegas preferidas da Ribeira Sacra grazas a que contamos cunha variedade de sabores auténticos para todos os gustos.

viños galegos

Ribeira Sacra

Diapositiva anterior
Seguinte diapositiva
Diapositiva anterior
Seguinte diapositiva
Diapositiva anterior
Seguinte diapositiva
Ribeira Sacra
Viños destacados

Que é a Ribeira Sacra?

A Ribeira Sacra en Galicia ten principalmente viños tintos. Porén, tamén temos viños brancos no que a viños galegos se refire. Si en efecto, os que son brancos teñen un bo volume en boca, aromáticos e afroitados.

Lembra que Ribeira Sacra é unha das cinco Denominacións de Orixe que existen, dos viños de Galicia. Ofrece viños acabados únicos e moi afroitados polos que consegue ter unha gran demanda, dada a súa gran calidade grazas á súa orixe.

 

Ribeira Sacra

Ribeira Sacra: denominación de orixe

A DO Ribeira Sacra foi creada no ano 1996 e é unha das máis recomendadas denominacións Ribeira Sacra da comarca. Esta zona é unha zona vitícola que abarca unha superficie de 2.500 hectáreas de viñedo.

Esta extensión supón 5,2% dos terreos dedicados á vide en territorio galego, englobando parroquias e 20 concellos situados nas ribeiras fluviais do Miño e Sil, ao norte de Ourense e ao sur da provincia de Lugo. Agrúpase en cinco subzonas diferentes: Amandi, Chantada, Quiroga-Bibei, Ribeiras do Miño e Ribeiras do Sil.

Ribeira Sacra Galicia caracterízase por unha variedade de viños especiais e máis demandados polos consumidores máis exquisitos deste tipo de bebidas. E é que, os nosos viños galegos priman polo seu aroma, sabor e acabado, todo grazas a que é unha denominación de orixe Ribeira Sacra entre os favoritos.

Variedades de uva autóctona


Unha das características diferenciadoras da ribeira sacra é que nas súas ribeiras só se cultivan variedades autóctonas. Aquí non hai nada de artificial pero si moita esencia nunhas cepas perfectamente adaptadas á particular orografía e climatoloxía da zona. atento e consciente desta diferenciación, o consello regulador protexe os viños elaborados, exclusivamente con uvas das seguintes variedades:

Variedades brancas

  • Godello: Tamén coñecida como Verdello, é a variedade de uva branca máis estendida. A súa principal característica é un acio pequeno e compacto que madura rapidamente. Viños elegantes, afroitados, viscosos e con corpo.
  • Treixadura: Tamén coñecida como Verdello Louro, é a segunda variedade de uva branca máis estendida, o racimo de tamaño medio e a pel oleosa fan que madure máis tarde. Viños moi aromáticos, florais, equilibrados e elegantes.
  • Dona Branca: Produce viños con aromas moderadamente intensos, bo padal e un longo retrogusto.
  • Albariño: Variedade de uva moi escasa no Ribeira Sacra área. O seu acio solto fai que madure tarde e é un complemento doutras variedades.
  • Loureira: Representa unha porcentaxe moi baixa das variedades de uva branca cultivadas na zona, con aroma a loureiro e alta acidez; usado con outras variedades. O acio estirado e a pel oleosa fan que madure máis tarde.
  • Blanca de Monterrei: Escasa variedade na zona. O tamaño medio e o solto fan que madure pronto. Sabor mellorado e amargo.
  • Torrontés: Os viños que elabora son moi aromáticos e peculiares, con aromas predominantemente froitados e florais e notas de feno.

Variedades tintas

  • Mencía: É a variedade vermella máis estendida na zona. Acio mediano e compacto. Maduración tardía. Os seus viños son de cor vermella cereixa, cun marcado carácter afroitado do bosque e un retrogusto longo e elegante. Ben cultivado, ofrece viños de gran calidade e personalidade.
  • Tempranillo: A uva Tempranillo produce un mosto cun contido equilibrado de azucre, cor e acidez, aínda que en ocasións queda curto nesta última. En boca é sinxelo, interesante nun viño novo. Vólvese aveludada a medida que envellece.
  • Merenzao: Os viños elaborados con esta variedade de uva presentan unha boa concentración de taninos que lles confire un excelente potencial de envellecemento. Son densos, con aromas que lembran a froitas, herbas e notas minerais. A acidez e o contido alcohólico están ben combinados, exudando moitos aromas diferentes.
  • Araúxa: É a segunda variedade tinta máis estendida. Acio grande e solto. Os viños son de cor púrpura intensa, perfumes afroitados e florais, boa acidez e corpo.
  • Caíño Tinto: Apenas estendido na zona, pero non menos importante que os demais. O aroma afroitado e a alta acidez fan que esta variedade sexa ideal para a vendima, complementándoa sempre con outras variedades de uva.
  • Sousón: Moi escaso na zona. Cando está maduro dá moita cor, aroma forte e corpo significativo. Esta variedade é ideal para viños de crianza.

Variedades brancas

  • Godello: Tamén coñecida como Verdello, é a variedade de uva branca máis estendida. A súa principal característica é un acio pequeno e compacto que madura rapidamente. Viños elegantes, afroitados, viscosos e con corpo.
  • Treixadura: Tamén coñecida como Verdello Louro, é a segunda variedade de uva branca máis estendida, o racimo de tamaño medio e a pel oleosa fan que madure máis tarde. Viños moi aromáticos, florais, equilibrados e elegantes.
  • Albariño: Variedade de uva moi escasa no Ribeira Sacra área. O seu acio solto fai que madure tarde e é un complemento doutras variedades.
  • Loureira: Representa unha porcentaxe moi baixa das variedades de uva branca cultivadas na zona, con aroma a loureiro e alta acidez; usado con outras variedades. O acio estirado e a pel oleosa fan que madure máis tarde.
  • Dona Branca: Produce viños con aromas moderadamente intensos, bo padal e un longo retrogusto.
  • Torrontés: Os viños que elabora son moi aromáticos e peculiares, con aromas predominantemente froitados e florais e notas de feno.
Ribeira Sacra

Variedades tintas

  • Mencía: É a variedade vermella máis estendida na zona. Acio mediano e compacto. Maduración tardía. Os seus viños son de cor vermella cereixa, cun marcado carácter afroitado do bosque e un retrogusto longo e elegante. Ben cultivado, ofrece viños de gran calidade e personalidade.
  • Tempranillo: A uva Tempranillo produce un mosto cun contido equilibrado de azucre, cor e acidez, aínda que en ocasións queda curto nesta última. En boca é sinxelo, interesante nun viño novo. Vólvese aveludada a medida que envellece.
  • Brancellao: Caracterízase pola súa boa expresión aromática e contido viscoso. Agronómicamente, é unha variedade de produción media, crecemento semierecto e horizontal, que é fácil de madurar.
  • Caíño Tinto: Apenas estendido na zona, pero non menos importante que os demais. O aroma afroitado e a alta acidez fan que esta variedade sexa ideal para a vendima, complementándoa sempre con outras variedades de uva.
  • Merenzao: Os viños elaborados con esta variedade de uva presentan unha boa concentración de taninos que lles confire un excelente potencial de envellecemento. Son densos, con aromas que lembran a froitas, herbas e notas minerais. A acidez e o contido alcohólico están ben combinados, exudando moitos aromas diferentes.
  • Sousón: Moi escaso na zona. Cando está maduro dá moita cor, aroma forte e corpo significativo. Esta variedade é ideal para viños de crianza.

O noso viño da Ribeira Sacra conta coa variedade Mencía xa que é unha das variedades máis cultivadas Ribeira Sacra Galicia. Caracterízanse por ser un dos viños galegos cunha cor vermella picota intensa, brillante e con rebordes de tonalidades moradas.

Isto provoca unha sensación moi agradable no nariz cun aroma afroitado moderadamente forte nunha duración media-longa. Por suposto, o sabor que deixa na boca é agradable.

Cunha acidez equilibrada, estes viños presentan un alto contido alcohólico e uns taninos correctos. O resultado é un viño saboroso, moitas veces carnoso, e mesmo lixeiramente astrinxente. Final elegante e afroitado cun retrogusto moderadamente intenso de froitos vermellos maduros e persistencia prolongada.

Descubra a nosa variedade en canto a tintos e brancos na Ribeira Sacra de Galicia, podemos asegurarvos que vos van sorprender dun xeito moi agradable.