Partes da vide

Cando falamos desta planta, estamos a falar directamente do viño en cuestión. Xa que esta froita é parte dunha viña e, polo tanto, é o ingrediente principal na elaboración desta bebida tan importante e apreciada na gastronomía.

Ademais, é un produto moi apreciado en gastronomía española, independentemente do seu lugar de orixe, é un selo de identidade da nosa gastronomía e está arraigado na nosa terra.

Debemos ter en conta que non todos partes da uva utilízanse no resultado final, pero todos son relevantes á hora de obter un produto de primeira calidade.

As partes da vide son tan importantes, como onde se planta, o tipo de colleita que precisa e, por suposto, a súa maduración. Agora imos explicar brevemente todas e cada unha das partes da uva.

  • A raíz: Está enterrado no chan e encárgase de absorber os nutrientes para o bo desenvolvemento da planta.
  • O baúl: É o soporte principal e o que suxeita a planta. Pode ser maior ou menor dependendo da variante.
  • Os brotes: Son eses brotes verdes que saen da madeira e que se encargan de soster os acios de uva.
  • As follas: Responsables da fotosíntese, adoitan ter forma de espiral arredor do talo.
  • Os brotes: No lado oposto ás follas, quizais sexa a parte máis importante da planta. Como os acios brotarán desta parte.
  • Os zarcillos: Ten unha función de escalada e é parte dunha vide, xa que se enreda nas superficies dando esa forma notable.
  • A froita: Finalmente, a propia uva, da que se extrae a bebida, contén sementes no seu interior.

Todos e cada un destes partes da vide é moi importante ter unha boa colleita. Debemos coidar a planta para que estea sa e deste xeito poida producir uvas máis xugosas.

Ademais, é importante ter sempre presente que non todas as maduracións son iguais. Non todo partes dunha viña deben ser do mesmo froito, pódense combinar para conseguir matices incribles.

De feito, algúns tipos de viños son combinacións de diferentes uvas, que aportan ao padal uns sabores moi característicos e especiais. Unha vez que o temos claro, toca preparar a vendima.

Estas partes da vide son compartidas por todos os viñedos, xa sexan do Ribeira Sacra ou doutras Denominacións de Orixe.

Da vide ao viño

O proceso para poder procesar o partes da uva é complexo e ao mesmo tempo moi tradicional. En primeiro lugar, hai que ver as características das uvas para o viño, xa que non todas teñen a mesma maduración. Algúns son máis tarde, outros máis cedo, algúns teñen unha colleita fácil e outros máis complexos.

Unha vez que collemos o importante partes da vide, deben ser procesados para extraer todo o zume. Unha vez lista esta parte, hai que introducila nunha barrica para obter ese sabor característico.

É importante ter en conta que deixalo repousar e a madeira que se utilice dará matices moi interesantes ao resultado final. Ademais, pódense engadir outros ingredientes para darlle diferentes sabores, típico do lugar de orixe.

Pasado algún tempo, as partes da vide converteranse en viño, un dos máis importantes compañeiros da gastronomía. Depende das características das uvas para viño, que se teña obtido un tinto ou branco. Pero a conclusión é un manxar para o padal.

Comentarios

mood_bad
  • Aínda non hai comentarios.
  • chat
    Engade un comentario
    Carro