¿Que Factores Inflúen na Cor do Viño?

A todo sumiller ou amante do viño, o que máis se aprecia deste suave néctar é a cor do viño. Por iso hoxe imos contar todo o que inflúe para darlle ese ton característico da bebida afroitada.

¿Como afecta a cor das uvas ao viño?

Hai unha ampla gama de tons de viño, dende o ton cereixa ata o granate. Se ben é certo que, a ollos dun inexperto, só os verdadeiros gourmets desta bebida saben que hai que apreciar a bebida polo seu aroma, o seu sabor, pero, sobre todo, pola súa cor.

Se a uva afecta a cor do viño tinto ou as cores dos viños brancos, o que provoca a tonalidade son os compostos fenólicos ou antocianinas.

Estas substancias procedentes da froita que pasan ao mosto e, polo tanto, ao viño durante a fermentación, afectan a como será a cor do viño .

¿Como lle afecta a crianza en barril?

A crianza en barril é o proceso principal para facer evolucionar o ton. Son, polo tanto, os viños máis novos os que non pasaron por este proceso, cuxo ton é máis intenso.

Por outra banda, cando se trata dunha crianza, obtén esa micro-osixenación para que esa tonalidade da cor do viño se torne a vermello ou cereixa.

Por iso, para coñecer o proceso de envellecemento é a través da cor do viño, xa que canto menos intensidade teña, máis vello será o viño.

¿Que máis afecta a cor do viño?

As cores do viño branco, da cor viño tinto, ademais do proceso de envellecemento, tamén hai outros factores que inflúen nas tonalidades:

A orixe da uva

Dado que o ton da cor do viño depende un pouco das antocianinas, a súa concentración variará dependendo da uva. É dicir, non todas as cores das uvas son iguais, e a súa concentración tamén varía. Isto influirá directamente na cor e por iso é tan importante a Denominación de Orixe.

Algúns dos favoritos como Ribeiro ou as Rías Baixas posúen unha gran calidade grazas á súa forma de cultivo dadas as condicións climáticas.

Características da añada

É dicir, dependendo do ano no que se fixera, obterás unha cor do viño ou outra. Por isto a idade do viño inflúe tanto no prezo xa que conseguirá un ton ou outro. Obviamente hai moi bos viños novos, pero un bo sumiller optará por outro máis maduro.

O clima e o seu proceso de vinificación

Unha vez máis, a Denominación de Orixe cobra gran importancia. É por iso que antes de adquirir esta bebida, recomendámosche que mires de obde procede a variedade da uva. Dependendo da localización, obterás un sabor, cheiro ou ton. 

Onde se conservou

Dependendo de se foi almacenado nun armario de cociña exposto a diversas condicións climáticas ou nun lugar axeitado para iso, tamén afectará á cor do viño. É por iso que os amantes da bebida teñen un lugar especial para conservar todo o seu sabor.

A luz

Lembra gardar sempre as botellas nun lugar escuro, fresco e seco, xa que os raios de luz solar poden variar a tonalidade.

Como podes ver, non só inflúen as cores das uvas, senón que tamén hai que ter en conta outros factores. Está claro que a Denominación de Orixe ten unha gran importancia. Pero como o almacenamos e a súa idade é un factor que tamén inflúe directamente nel.

Está claro que a cor do viño é unha das partes importantes, pero nunca debes deixar de lado o seu sabor, aroma e forza.

Comentarios

mood_bad
  • Aínda non hai comentarios.
  • chat
    Engade un comentario
    Carro