Bioca adega remóntase a 1954 cando o pai de María Teresa producía viño.
Porén, despois de 40 anos de actividade, a falta de relevo xeracional provocou o abandono da adega.
Foi no ano 2000 cando María Teresa e o seu marido Celestino decidiron volver ás súas raíces e instalarse na zona.
A adega Bioca pertence á Valdeorras Denominación de Orixe.
Contan con 6 hectáreas de viñedo que se sitúan na marxe esquerda do río Sil.
As súas modernas instalacións teñen unha capacidade duns 30.000 litros.
Todo o traballo realízase con persoal propio e elaboran as uvas segundo as técnicas máis actuais.
As variedades de uva son 80% Godello, 20% Mencía e Garnacha Tintorera.
A adega Bioca gañou moitos premios importantes como:
Asociación Mundial de Xornalistas e Escritores do Viño, Mellor viño do mundo, Bioca Godello 2015
Asociación Mundial de Xornalistas e Escritores do Viño, Mellor viño do mundo, Bioca Godello 2016
Finger Lakes International Wine Competition, Medalla de Ouro, Bioca Godello 2019
Trofeo Frankfurt Wein, Medalla de Ouro, Bioca Godello 2019
Mundus Vini, Medalla de Ouro, Bioca Godello 2019
Catavinum, Medalla de Ouro, Bioca Godello 2019
Viño elaborado 100% con uva Godello.
Ten unha cor limón, cun estilo floral moi pronunciado de xasmín e azahar.
Cunha graduación alcohólica de 13,5%
Viño elaborado con uvas 85% Mencía e 15% Tempranillo e Garnacha Tintorera.
Ten unha cor vermella cereixa, cunha intensidade aromática moi boa de notas florais e afroitadas.
Cunha graduación alcohólica do 13%.