A maridaxe de viños é unha auténtica arte gastronómica se queremos comezar a sorprender aos nosos hóspedes. E aínda que é certo que hai unha arte dentro do que é esta técnica, imos contarvos en que consiste e como pode captar toda a esencia do viño e da gastronomía.
Aínda que é certo que a técnica se pode empregar con calquera tipo de viño, os viños de Galicia son os predilectoss e preferidos da man dos amantes deste tipo de técnicas.
E é iso, os viños galegos son perfectos grazas a que teñen unha gran variedade de sabores tanto para tintos como para brancos. Lembra que facer unha correcta maridaxe de viños e pratos garante que poidamos gozar plenamente do menú.
Polo tanto, se queres aprender sobre o maridaxe, que é e como podes usar calquera tipo de viño, incluido o O viño de Valdeorras, toma nota.
A maridaxe de viños consiste fundamentalmente en tratar de combinar pratos de sabor forte con viños con corpo. Isto permítenos potenciar os sabores, e por iso os viños galegos son os preferidos cando se usa esta técnica.
Outro tipo de emparellamento , é mesturar encurtidos e froitos secos, xa que combinan viños xenerosos.
Outra forma de usar a técnica con viños galegos é con queixos. Xa que os que son tenros e gordos e os viños brancos con corpo, casan moi ben. Tamén podes usar os lixeiros secos e incluso algo doce pero lixeiro.
Hai moitas máis variedades e queremos falarvos delas para que aprendas a potenciar todo o sabor do menú. Ten en conta que cho contamos todo a continuación:
A maridaxe de viños é unha das técnicas preferidas para potenciar os sabores, pero hai que ter en conta que hai moitos tipos de pratos e viños. Contámosche como usalo xunto cos viños galegos. E é que tan importante é saber a maridaxe que é, como utilizar os distintos sabores dos viños cos seus puntos fortes.
Como podes ver, a maridaxe dos viños axuda a potenciar o sabor dos pratos. Recomendamos que aprenda ben sobre emparellamento e que é xa que axudarache a sorprender cos teus pratos.
Esperamos que toda a información sobre maridaxe de viños e pratos che fose moi útil e que nos digas se isto da maridaxe de viños che foi moi útil.