Maridaxe de viños

A maridaxe de viños é unha auténtica arte gastronómica se queremos comezar a sorprender aos nosos hóspedes. E aínda que é certo que hai unha arte dentro do que é esta técnica, imos contarvos en que consiste e como pode captar toda a esencia do viño e da gastronomía.

Aínda que é certo que a técnica se pode empregar con calquera tipo de viño, os viños de Galicia son os predilectoss e preferidos da man dos amantes deste tipo de técnicas.

E é iso, os viños galegos son perfectos grazas a que teñen unha gran variedade de sabores tanto para tintos como para brancos. Lembra que facer unha correcta maridaxe de viños e pratos garante que poidamos gozar plenamente do menú.

Polo tanto, se queres aprender sobre o maridaxe, que é e como podes usar calquera tipo de viño, incluido o O viño de Valdeorras, toma nota.

¿Maridaxe que é?

A maridaxe de viños consiste fundamentalmente en tratar de combinar pratos de sabor forte con viños con corpo. Isto permítenos potenciar os sabores, e por iso os viños galegos son os preferidos cando se usa esta técnica.

Outro tipo de emparellamento , é mesturar encurtidos e froitos secos, xa que combinan viños xenerosos.

Outra forma de usar a técnica con viños galegos é con queixos. Xa que os que son tenros e gordos e os viños brancos con corpo, casan moi ben. Tamén podes usar os lixeiros secos e incluso algo doce pero lixeiro.

Hai moitas máis variedades e queremos falarvos delas para que aprendas a potenciar todo o sabor do menú. Ten en conta que cho contamos todo a continuación:

Tipos de maridaxe

A maridaxe de viños é unha das técnicas preferidas para potenciar os sabores, pero hai que ter en conta que hai moitos tipos de pratos e viños. Contámosche como usalo xunto cos viños galegos. E é que tan importante é saber a maridaxe que é, como utilizar os distintos sabores dos viños cos seus puntos fortes.

  • • Se queremos sorprender cunha ensalada, tanto un rosado, como un branco seco afroitado, son perfectos. Por suposto, evita os toques doces.
  • • Para paellas e arroces, os brancos lixeiros e secos con aroma afrutado, pero non demasiado doce, potenciarán o sabor.
  • • Se fas marisco, o branco é perfecto, non importa se é doce ou floral, así como os brancos secos e ácidos.
  • • Pero se o que vas comer é carne, se son carnes vermellas, os viños curtidos e maduros son perfectos. Agora, as carnes brancas son perfectas para os viños brancos secos sen acidez, e para os embutidos con brancos secos.
  • • Se a carta é peixe branco, utiliza un viño branco seco ácido ou un viño rosado, e se o peixe é graxo, un viño branco mediterráneo ou tinto claro é perfecto.
  • • Para un prato de verduras o tinto é perfecto e a intensidade será do agrado de quen o tome.
  • • Para as sobremesas doces é fundamental escoller un viño doce.
  • • Se imos tomar chocolates e sobremesas de cacao ou café, o viño potente con corpo, pouco afroitado, é unha opción perfecta.

Como podes ver, a maridaxe dos viños axuda a potenciar o sabor dos pratos. Recomendamos que aprenda ben sobre emparellamento e que é xa que axudarache a sorprender cos teus pratos.

Esperamos que toda a información sobre maridaxe de viños e pratos che fose moi útil e que nos digas se isto da maridaxe de viños che foi moi útil.

Comentarios

mood_bad
  • Aínda non hai comentarios.
  • chat
    Engade un comentario
    Carro