Ribeiro Galicia

Dende a nosa web sabemos que o Ribeiro de Galicia é un dos viños máis caros e, de feito, está catalogado como un dos máis caros á venda da cidade de Santiago de Compostela. E é que, xa sexa polo seu sabor, polo seu corpo ou polo seu aroma forte, podemos asegurarvos que as adegas do Ribeiro merecen a pena. Lembra que tamén ofrecemos Ribeira Sacra, un viño branco e tinto que tamén sabe engaiolar grazas á súa variedade de sabores.

viños galegos
ribeiro

Denominación de Orixe Ribeiro

As Denominación de Orixe Ribeiro atópase en Galicia, no extremo noroeste da provincia de Ourense. Ademais, sitúase na confluencia dos vales formados polos ríos Miño, Avia e Arnoia.

De feito, Ribeiro Galicia atópase nunha comarca de 45 km situada en Ourense ata Pontevedra, nunha zona moi particular con excelente aptitude para o cultivo da vide.

Esta vide ten unha extensión aproximada de 2.500 hectáreas, a zona de produción dos viños acollidos á denominación de orixe Ribeiro comprende os concellos de Ribadavia, Arnoia, Castrelo de Miño, Carballeda de Avia, Leiro, Cenlle, Beade, Punxín e Cortegada, as parroquias. de Banga, Cabanelas e O Barón , no concello do Carballiño.

As parroquias de Pazos de Arenteiro, Albarellos, Laxas, Cameixa e Moldes no concello de Boborás; as zonas de Santa Cruz de Arrabaldo e Untes no Concello de Ourense, e dende Toén a zona de Puga, A Eirexa de Puga, O Olivar, as aldeas de Feá e Celeirón e a parroquia de Alongos; e a praza da Touza, Concello de San Amaro.

Como podes ver, Viño do Ribeiro ten unha gran extensión, non obstante, o seu custo débese á forma en que se elaboran estes viños. Por iso isto Uva Ribeiro consegue cativar aos padais máis expertos e namorar aos iniciados.

Por suposto, ribeiro vermello consegue cativar todo tipo de gustos e consegue namorar tanto se quere bebelo acompañado como só.

As parroquias de Pazos de Arenteiro, Albarellos, Laxas, Cameixa e Moldes no concello de Boborás; as zonas de Santa Cruz de Arrabaldo e Untes no Concello de Ourense, e dende Toén a zona de Puga, A Eirexa de Puga, O Olivar, as aldeas de Feá e Celeirón e a parroquia de Alongos; e a praza da Touza, Concello de San Amaro.

Como podes ver, Viño do Ribeiro ten unha gran extensión, non obstante, o seu custo débese á forma en que se elaboran estes viños. Por iso isto Uva Ribeiro consegue cativar aos padais máis expertos e namorar aos iniciados.

Por suposto, ribeiro vermello consegue cativar todo tipo de gustos e consegue namorar tanto se quere bebelo acompañado como só.

Que tipo de viño é o ribeiro?

As uva ribeiro trae consigo brancos e tintos. E é iso, estes viños galegos fanse mesturando variedades autóctonas. Grazas a iso, aportan as súas peculiaridades para obter viños auténticos e xenuínos que só se conseguen con esta boa mestura de gran calidade.

Ribeiro Brancos

Entre os viño branco do Ribeiro variedades destes viños galegos diferenciaremos entre:

Branco preferente: Treixadura, Torrontés, Godello, Albariño, Loureira, Lado e Caíño branco.

Branco autorizado: Palomino e Albillo.

A continuación, explicaremos un pouco máis sobre cada tipo de viño:

  • Treixadura: Tamén coñecida como Verdello Louro, é a segunda variedade de uva branca máis estendida, o seu acio de tamaño medio e a pel oleosa fan que madure máis tarde. Viños moi aromáticos, florais, equilibrados e elegantes.
  • Torrontés: Os viños que elabora son moi aromáticos e peculiares, con aromas predominantemente froitados e florais e notas de feno.
  • Godello: Tamén coñecida como Verdello, é a variedade de uva branca máis estendida. A súa principal característica é un acio pequeno e compacto que madura rapidamente. Viños elegantes, afroitados, viscosos e con corpo.
  • Albariño: Variedade de uva menos común na zona. O seu acio solto fai que madure tarde e é un complemento doutras variedades.
  • Loureira: Representa unha porcentaxe moi baixa das variedades de uva branca cultivadas na zona, cheiro a loureiro e alta acidez; usado con outras variedades de uva. O acio estirado e a pel oleosa fan que madure máis tarde.
  • Lado: É a sexta variedade de uva branca autóctona máis representada na zona. Proporciona viños con peculiares aromas afrutados e especiados con boca fresca pero escaso de extracto.
  • Caíño Branco: Variedade de uva menos común na zona. O seu acio solto fai que madure tarde e é un complemento doutras variedades.

Variedades tintas

Entre as variedades de uva tinta do Ribeiro viños galegos, diferenciaremos entre:

Tintos preferentes: Caíño longo, Caíño bravo, Caíño tinto, Ferrón, Sousón, Mencía e Brancellao.

Tintos autorizados: Garnacha Tintorera e Tempranillo.

  • Caíño Longo: Caracterízase polo seu gran potencial aromático e non se adoita empregar como monovarietal, pero é moi habitual como produto complementario, dotando aos viños de complexidade e intensidade aromática.
  • Caíño Bravo: Variedade caracterizada pola súa intensa frescura e acidez. Só supón 0,02% da produción pero xeralmente mestúrase para conseguir unha achega aromática de froitas e cítricos.
  • Caíño Tinto: Apenas estendido na zona, pero non menos importante que os demais. O aroma afroitado e a elevada acidez fan que esta variedade sexa ideal para a colleita, complementándoa sempre coas demais.
  • Ferrón: Tamén chamada Ferrol, é a quinta variedade de uva tinta autóctona plantada na DO Ribeiro. Adoita empregarse mesturado con outras variedades de uva, aportando aroma e volume en boca aos viños.
  • Sousón: Moi escaso na zona. Cando está maduro dá moita cor, aroma forte e corpo significativo. Esta variedade é ideal para viños de crianza.
  • Mencía: É a variedade de uva tinta máis estendida na zona. Acio mediano e compacto. Maduración tardía. Os seus viños son de cor vermella cereixa, cun marcado carácter afroitado do bosque e un retrogusto longo e elegante. Ben cultivado, ofrece viños de gran calidade e personalidade.
  • Brancellao: Caracterízase pola súa boa expresión aromática e contido viscoso. Agronómicamente, é unha variedade de produción media, crecemento semierecto e horizontal, que é fácil de madurar.

Como podemos ver, o Adegas do Ribeiro cubrir os gustos de quen sabe degustar un bo viño. E é que, non só ofrecen tanto brancos, como tintos, senón que contan con varios tipos de corpos que lles dan forza para gozalos ambos acompañados dunha boa comida, ademais de degustar por si só o seu sabor.

Variedades brancas

  • Godello: Tamén coñecido como Verdello, é a variedade branca máis estendida. A súa principal característica é un pequeno acio compacto que pronto madura. Viños elegantes, afroitados, glicerilos e de corpo.
  • Treixadura: Tamén coñecido como Verdello Louro, é a segunda variedade branca máis estendida, o acio de tamaño medio e a pel gorda fan que madure máis tarde. Viño moi aromático, floral, equilibrado e elegante.
  • Albariño: Variedade escasa na zona. O seu grupo solto fai que madure tarde e sexa un complemento para outras variedades.
  • Loureira: Representa un porcentaxe moi baixo das variedades brancas cultivadas na zona, perfume de loureiro e alta acidez; úsase con outras variedades. Un pel estirado e unha pel gorda fan que madure máis tarde.
  • Lado: É a sexta variedade branca autóctona máis representada na zona. Proporciona viños con peculiares aromas afrutados e especiados con boca fresca pero curto de extracto.
  • Caíño Blanco: Variedade escasa na zona. O seu grupo solto fai que madure tarde e sexa un complemento para outras variedades.
  • Torrontés: Os viños que elabora son moi aromáticos e peculiares, con aromas predominantemente froitados e florais e notas de feno.

Variedades tintas

  • Mencía: É a variedade tinta máis estendida da zona. Acio medio e compacto. Maduración tardía. Os seus viños son de cor cereixa vermella, marcado carácter de froita do bosque e un regusto persistente e elegante. Ben cultivado ofrece viños de gran calidade e con personalidade.
  • Ferrón: Tamén chamada Ferrol, é a quinta variedade tinta autóctona plantada na DO Ribeiro. Adoita empregarse mesturado con outras variedades aportando aroma e volume en boca aos viños.
  • Brancellao: Caracterízase pola súa boa expresión aromática e aporte glicérico. Agronómicamente, é unha variedade de produción media, de crecemento semierguido e horizontal, que é fácil de alcanzar a madurez.
  • Caíño Tinto: Apenas estendido na zona, pero non menos importante que outros. O aroma a froita e a alta acidez fan que esta variedade sexa ideal para Vintage, complementándose sempre con outras.
  • Caíño Longo: Caracterízase polo seu gran potencial aromático e non se adoita empregar como monovarietal, pero é moi habitual como produto complementario, aportando aos viños complexidade e intensidade aromática.
  • Caíño Bravo: Variedade caracterizada pola súa intensa frescura e acidez. Apenas representa 0,02% da produción pero adoita mesturarse para conseguir un aporte de froitas aromáticas e cítricos.
  • Sousón: Moi escaso na zona. Cando está maduro dá moita cor, aroma forte e corpo significativo. Esta variedade é ideal para viños vintage.

Viños plurivarietais como Rosal e Condado do Tea, incorporan outras variedades da subzona como Loureira e Treixadura, respectivamente. Estes viños teñen un aroma intenso, cunha lixeira acidez, e son complexos en boca, onde a influencia das variedades da zona aportan matices diferenciadores con sensacións vexetais e florais en nariz aportadas polo linalol (rosa) e o hexanol (vexetal). .

 

xnuestras-bodegas.jpg.pagespeed.ic.2WIZpSrVOq

Os viños brancos e tintos de Monterrei sometidos ao proceso de envellecemento en barricas de carballo poden empregar a terminoloxía de Barrica, Crianza, Reserva e Gran Reserva.

Estes viños teñen un mínimo do 12% de alcol se os viños tintos e brancos do 11,5% e unha acidez volátil de 1 gramo por litro ata o 10% de alcohol e 0,06 gramos por litro máis por cada contido alcohólico superior ao 10% e unha acidez total mínima do 4,5% tántrico por litro e un contido de xofre non superior a 160 mg por litro.

Tradicionalmente, o Adegas do Ribeiro atópanse no territorio da DO .Ribeiro, onde a figura do viticultor ten unha gran presenza e relevancia.

Na actualidade son uns 5.500 inscritos que, xunto a 115 adegas e colleiteiros (aquelas pequenas adegas que só empregan a uva propia), representan a estrutura produtiva da denominación. Cunhas 2.500 hectáreas de viñedo e unha produción media de 14 millóns de quilos de uva, Ribeiro é unha denominación de orixe caracterizada pola súa gran parcelación e diversificación.

Un patrimonio vitivinícola que representa a esencia galega pola súa paisaxe, territorio e factor humano.

Por suposto, se es un amante desta bebida afroitada, recomendámosche o Ribeiro Galicia, podemos asegurarche que te cativará.