Adega Pazo de Valdeconde creouse no ano 2009 na localidade de Mourazos.
A orixe deste proxecto comeza co avó Odilo, viticultor e adegueiro cunha gran vocación.
Pasaron os anos e o seu xenro Ángel tomou as rendas da adega, introducindo as variedades incluídas na Denominación de Orixe de Monterrei.
Pazo de Valdeconde estivo situado nun Pazo do século XIX feito con pedra dunha antiga canteira galega.
Son zonas de carácter histórico por excelencia, que nos amosan sinais claros doutras civilizacións como os gregos e os romanos que veneraban ao deus do viño e este era considerado como un ben moi preciado.
A adega conta cunha superficie de 14 hectáreas de viñedos que percorren a Monterrei val e os seus arredores.
Os seus viños elaborados con dedicación e coidado: Setembro branco, Setembro tinto e Barrica Dionisos & Ampelos, representan a esencia dunha terra única, a Monterrei Val.
A adega realiza visitas guiadas e catas, sempre con cita previa, que che ensinarán e acompañarán encantados polos seus viñedos, a súa historia e as súas instalacións.
Principais premios que Pazo de Valdeconde recibiu:
Guía de Viños de Galicia 2017 con Setembro 15
Cata XVII Certame de Viños Tintos de Galicia con Setembro 16 (Mencía)
Acio de Ouro con Setembro 16 (Mencía)
Mellor viño da DO Monterrei con Setembro 16 (Mencía)
Medalla de ouro de Dionisos & Ampelos 2017 (Barrica), na Guía de Viños de Galicia de Paadín
Medalla de ouro de Setembro 18 (Blanco), na Guía de Viños de Galicia de Paadín
Distinción Gallaecia Setembro 18 (Blanco)
Acio de Ouro con Setembro 20 (Vermello), Distinción Gallaecia
Uvas: Godello 70% -Treixadura 20% - Albariño 10%
Amarelo pálido, con escintileos aceirados, bágoas limpas, brillantes e abundantes.
Perfecto para acompañar mariscos, peixes brancos, carne de aves, arroz, etc.
Temperatura de servizo: 8ºC-10ºC
Graduación alcohólica: 13%
Uvas: Mencia 70% - Tempranillo 20% - Sousón 10%
Vermello cereixa con reflexos violáceos, limpo, brillante cunha boa capa, glicérico.
Perfecto para acompañar todo tipo de carnes vermellas, peixes azuis, cocido galego, cogomelos, guisos, etc ...
Temperatura de servizo: 16ºC
Graduación alcohólica: 13%
Mencia 70% - Tempranillo 20% - Sousón 10%
Cor vermella cereixa con festón roxo, brillante limpo, cuberto de capa.
Perfecto con queixos fortes, guisos, pratos de caza, carnes brancas, guisos, patés, asado de chupón, etc.
Temperatura de servizo: 8ºC
Graduación alcohólica: 13,5%