Adega Pazo de Valdeconde

Adega Pazo de Valdeconde creouse no ano 2009 na localidade de Mourazos.

A orixe deste proxecto comeza co avó Odilo, viticultor e adegueiro cunha gran vocación.

Pasaron os anos e o seu xenro Ángel tomou as rendas da adega, introducindo as variedades incluídas na Denominación de Orixe de Monterrei.

Pazo de Valdeconde estivo situado nun Pazo do século XIX feito con pedra dunha antiga canteira galega.

Son zonas de carácter histórico por excelencia, que nos amosan sinais claros doutras civilizacións como os gregos e os romanos que veneraban ao deus do viño e este era considerado como un ben moi preciado.

A adega conta cunha superficie de 14 hectáreas de viñedos que percorren a Monterrei val e os seus arredores.

Os seus viños elaborados con dedicación e coidado: Setembro branco, Setembro tinto e Barrica Dionisos & Ampelos, representan a esencia dunha terra única, a Monterrei Val.

A adega realiza visitas guiadas e catas, sempre con cita previa, que che ensinarán e acompañarán encantados polos seus viñedos, a súa historia e as súas instalacións.

Principais premios que Pazo de Valdeconde recibiu:

Guía de Viños de Galicia 2017 con Setembro 15

Cata XVII Certame de Viños Tintos de Galicia con Setembro 16 (Mencía)

Acio de Ouro con Setembro 16 (Mencía)

Mellor viño da DO Monterrei con Setembro 16 (Mencía)

Medalla de ouro de Dionisos & Ampelos 2017 (Barrica), na Guía de Viños de Galicia de Paadín

Medalla de ouro de Setembro 18 (Blanco), na Guía de Viños de Galicia de Paadín

Distinción Gallaecia Setembro 18 (Blanco)

Acio de Ouro con Setembro 20 (Vermello), Distinción Gallaecia

20 Setembro branco

Uvas: Godello 70% -Treixadura 20% - Albariño 10%

Amarelo pálido, con escintileos aceirados, bágoas limpas, brillantes e abundantes.

Perfecto para acompañar mariscos, peixes brancos, carne de aves, arroz, etc.

Temperatura de servizo: 8ºC-10ºC

Graduación alcohólica: 13%

20 Setembro tinto

Uvas: Mencia 70% - Tempranillo 20% - Sousón 10%

Vermello cereixa con reflexos violáceos, limpo, brillante cunha boa capa, glicérico.

Perfecto para acompañar todo tipo de carnes vermellas, peixes azuis, cocido galego, cogomelos, guisos, etc ...

Temperatura de servizo: 16ºC

Graduación alcohólica: 13%

Barril Dionisos & Ampelos

Mencia 70% - Tempranillo 20% - Sousón 10%

Cor vermella cereixa con festón roxo, brillante limpo, cuberto de capa.

Perfecto con queixos fortes, guisos, pratos de caza, carnes brancas, guisos, patés, asado de chupón, etc.

Temperatura de servizo: 8ºC

Graduación alcohólica: 13,5%

Mercar agora Pazo de Valdeconde

Comentarios

mood_bad
  • Aínda non hai comentarios.
  • chat
    Engade un comentario
    Carro