Non cabe dúbida de que hai viños de Galicia que son comunmente coñecidos. E é que os viños como o Albariño ou o Ribeiro son moi populares e desfrutados.
Porén, nesta zona hai moitos outros tipos de viños que non son tan coñecidos e que merecen moito a pena.
Por iso, tanto se es un amante do viño branco galego ou as tinto galego , imos desvelar algunha outra denominación de orixe galega que estamos seguros de que tamén lle gustará.
Desde os amantes deste néctar de uva ata os menos apaixonados, é moi difícil atopar alguén que non lle gusten as uvas galegas. É que hai tantos tipos de viños, que axudan a case calquera a gozar desta bebida afroitada.
E nós, que nos dedicamos non só a vender estas bebidas, senón tamén a axudar a que os futuros entusiastas as descubran, ímosvos a presentar:
Deste tipo de viños, podemos dicirvos que o albariño é mundialmente famoso xa que chegou a ser considerado o mellor viño branco do mundo. E estas críticas tan positivas están da man de varios críticos famosos.
Por iso, se vas optar por un Rías Baixas, recomendámosche o branco. O seu ton amarelo palla, fresco e suave cunha acidez equilibrada e moitos matices fano único.
Ribeiro O viño é un dos tipos de viño occidental que chegou a América, adornando as mesas dos grandes fidalgos. Na súa variedade de viño branco galego , a súa tonalidade vai dende a palla pálida con reflexos verdosos, mentres que o seu aroma floral, afroitado e balsámico cautivará o nariz dos máis esixentes.
Este tipo, lonxe de ter algo que envexar aos demais, ten un fino aroma afroitado e unha boa estrutura en boca. Agora, os tintos teñen unha cor roxa intensa cun aroma afroitado elegante, cun sabor máis intenso e prolongado.
O 85% da súa elaboración é na súa variedade tinta, e caracterízanse polos seus tons rubí, violeta e cun sabor afroitado e notas minerais. Aínda que é certo que pode sorprender, podemos asegurar que tamén deixa enganar aos máis exquisitos.
Das que prevén mellor futuro, teñen unha moi boa produción nas súas dúas variedades; o viño branco galego e o viño tinto galego.
E non é para menos, os seus viños brancos son frescos e afroitados, doces, con potencia en nariz e unha cor amarela palla pálida.
Por outra banda, a súa variedade vermella destaca pola súa cor vermella cereixa con reflexos roxos, limpos e moi brillante. Para os que adoran estar namorados a nivel olfativo, teñen intensos aromas de froitos vermellos e froitos do bosque. Na boca, os seus sabores son harmónicos, frescos e con sabor a froita madura.
Como vedes, a zona galega ten a mellor variedade en canto a viños. E se ben é certo que hai tipos que son moi coñecidos a nivel mundial, hai outros que aínda están por descubrir pero que van conquistando pouco a pouco os padais dos consumidores.
Lembra que cada variedade serve para acompañar un tipo de comida, e que, se aprendes a combinalas correctamente, poderás gozar de cada bocado grazas a esta exquisita bebida.
Por suposto, os viños de Galicia teñen o poder de cautivar a novos consumidores, e tamén de manter os padais máis exquisitos.