¿Cantas clases de viño hai en Galicia?

Non cabe dúbida de que hai viños de Galicia que son comunmente coñecidos. E é que os viños como o Albariño ou o Ribeiro son moi populares e desfrutados.

Porén, nesta zona hai moitos outros tipos de viños que non son tan coñecidos e que merecen moito a pena.

Por iso, tanto se es un amante do viño branco galego ou as tinto galego , imos desvelar algunha outra denominación de orixe galega que estamos seguros de que tamén lle gustará.

Os viños galegos, moito máis que un sabor

Desde os amantes deste néctar de uva ata os menos apaixonados, é moi difícil atopar alguén que non lle gusten as uvas galegas. É que hai tantos tipos de viños, que axudan a case calquera a gozar desta bebida afroitada.

E nós, que nos dedicamos non só a vender estas bebidas, senón tamén a axudar a que os futuros entusiastas as descubran, ímosvos a presentar:

Denominación de orixe galega: Rías Baixas

Deste tipo de viños, podemos dicirvos que o albariño é mundialmente famoso xa que chegou a ser considerado o mellor viño branco do mundo. E estas críticas tan positivas están da man de varios críticos famosos.

Por iso, se vas optar por un Rías Baixas, recomendámosche o branco. O seu ton amarelo palla, fresco e suave cunha acidez equilibrada e moitos matices fano único.

Viños Galegos Ribeiro

Ribeiro O viño é un dos tipos de viño occidental que chegou a América, adornando as mesas dos grandes fidalgos. Na súa variedade de viño branco galego , a súa tonalidade vai dende a palla pálida con reflexos verdosos, mentres que o seu aroma floral, afroitado e balsámico cautivará o nariz dos máis esixentes.

Valdeorras

Este tipo, lonxe de ter algo que envexar aos demais, ten un fino aroma afroitado e unha boa estrutura en boca. Agora, os tintos teñen unha cor roxa intensa cun aroma afroitado elegante, cun sabor máis intenso e prolongado.

Ribeira Sacra

O 85% da súa elaboración é na súa variedade tinta, e caracterízanse polos seus tons rubí, violeta e cun sabor afroitado e notas minerais. Aínda que é certo que pode sorprender, podemos asegurar que tamén deixa enganar aos máis exquisitos.

Monterrei

Das que prevén mellor futuro, teñen unha moi boa produción nas súas dúas variedades; o viño branco galego e o viño tinto galego.

E non é para menos, os seus viños brancos son frescos e afroitados, doces, con potencia en nariz e unha cor amarela palla pálida.

Por outra banda, a súa variedade vermella destaca pola súa cor vermella cereixa con reflexos roxos, limpos e moi brillante. Para os que adoran estar namorados a nivel olfativo, teñen intensos aromas de froitos vermellos e froitos do bosque. Na boca, os seus sabores son harmónicos, frescos e con sabor a froita madura.

Como vedes, a zona galega ten a mellor variedade en canto a viños. E se ben é certo que hai tipos que son moi coñecidos a nivel mundial, hai outros que aínda están por descubrir pero que van conquistando pouco a pouco os padais dos consumidores.

Lembra que cada variedade serve para acompañar un tipo de comida, e que, se aprendes a combinalas correctamente, poderás gozar de cada bocado grazas a esta exquisita bebida.

Por suposto, os viños de Galicia teñen o poder de cautivar a novos consumidores, e tamén de manter os padais máis exquisitos.

Comentarios

mood_bad
  • Aínda non hai comentarios.
  • chat
    Engade un comentario
    Carro